Dünyanın enerji ihtiyacı her geçen gün artmaktadır.
ivosis energy, ihtiyacınız olan enerji ürünlerini ve en iyi çözümlerini sizler için oluşturmaktadır.
İVOSİS Enerji, alanında uzman mühendisler tarafından, DJI Matrice 30T gibi geliştirilmiş son teknolojik cihazlar kullanılarak Termal kamera testleri ve raporlama hizmeti sunmaktadır.
Hızlı, ekonomik ve güvenli bir ölçüm yöntemi olan Termal kameralı dron, yüksek çözünürlüklü ve radyometrik termal görüntüler sunarak, Fotovoltaik santrallerin güç değerlerini düşmesine sebep olan olası arızaları ve verim kayıplarını belirler. Bu sayede panellerdeki ısı değişiklikleri ve sıcak noktalar tespit edilir, arızalı veya sorunlu paneller belirlenir.
Bunun yanı sıra inverter bağlantı noktaları, trafo kablo başlıkları, og şalt ekipmanları ve panolar içerisindeki cihazların bağlantı noktalarında oluşan fazla ısınmalar gibi tesisteki diğer cihazlarda oluşan arızalar da tespit edilir. Termal kamera testleri sonucunda elde edilen görüntü ve veriler analiz edilerek yazılı bir rapor haline getirilir. Termal dron ile yapılan test sonuçları, raporlama yazılımı ile analiz edilir ve iyileştirme önerileri sunulur.
Bu, hem tesisin verimliliğini ve ömrünü artırmak hem de güvenlik ve tasarruf açısından önemli bir hizmettir. İVOSİS Enerji, işletme ve bakım-onarım hizmetleri verdiği santrallerde düzenli olarak termal kontroller yapmaktadır.
Bu sistemler elektrik enerjisinin bulunmadığı ya da tesis maliyetinin yüksek olduğu koşullarda enerji ihtiyacını şebekeden bağımsız bir şekilde fotovoltaik paneller ile karşılayan sistemlerdir. Fotovoltaik paneller ile üretilen elektrik enerjisi akülerde depolanır ve ihtiyaç duyulduğu an depolanan elektrik enerjisi sistemde kullanılabilir.
Şebekeden bağımsız sistemlerin en önemli avantajı yerleşim birimlerinden uzak, şebeke elektriğinin bulunmadığı bölgelerde ihtiyaç duyulan elektrik enerjisini karşılamasıdır.
Dizel jeneratör gibi alternatif enerji üretim sistemlerine göre daha verimlidir ve bakım maliyeti daha düşüktür.
Şebeke bağlantılı sistemlerde tüketicinin enerji ihtiyacı panellerin ürettiği elektrik enerjisinden karşılanır. Üretimin tüketimi karşılayamadığı veya tüketimin üretimi karşılamadığı durumlarda ise çift yönlü sayaç sayesinde şebekeden enerji alışverişi sağlanır.
Üretilen enerjinin tüketimi geçtiği durumlarda üretim fazlası enerji devletin alım garantisi ile şebekeye verilir. Bu sayede üretilen enerjiden gelir elde edilebilir.
Fizibilite sürecinin ardından ulusal ve uluslararası standartları göz önüne alarak alanında uzman mühendislerimizle projelendirme hizmeti sunmaktayız. Santralin kurulacağı alanın en optimum koşullarda üretim yapılmasını farklı teknik parametrelerden yararlanarak oluşturuyoruz.
Yapacağımız ölçümler ve uygulamalar dahilinde iş programımızı oluşturarak yatırımcımıza en kısa sürede amortisman bedelinin dönüşünü sağlıyoruz.
Kamu kurumlarının, işletmelerin, sivil toplum kuruluşlarının belirli periyotlarla hazırlamak zorunda oldukları Stratejik Planlama ve her türlü yatırım öncesi gerekli olan Fizibilite Raporlarının hazırlanması konusunda ofisimiz sizlere hizmet sunmaktadır.
Bu konuda paydaşlarınızla fikir-alışverişinde bulunarak yatırımını planladığınız GES santralinizin fizibilite raporunu bölgenin güneşlenme süresi, ışınım değerleri, gölgelenme analizi, eğimi, ulaşım durumu, EDAŞ tarafından şart koşulacak ekstra teçhizat, şebekeye olan uzaklığı gibi kriterleri dikkate alarak sizler için en gerçekçi ve ulaşılabilir planı hazırlayarak en uygun hizmeti veriyoruz.
Alanında uzman ekibimizle, kurulması planlanan Güneş Enerji Santralinin (GES) ücretsiz keşfini gerçekleştirerek yatırımcıya raporluyoruz. Keşif sürecinin ardından santralin kurulumuna ilişkin planlamamızı yapıyoruz. Ürün tedarikinde kaliteden ödün vermeden sizlere en ekonomik çözümleri sunuyoruz.
Elektrik üretiminin mihenk taşlarından biri olan güneş enerjisi gün geçtikçe daha çok değer kazanıyor. Ülkemizin enerji ihtiyacında dışa bağımlı olduğunu da düşünürsek ve bu ihtiyacın karşılanmasında yatırımını kısa sürede amorti eden, çevreci ve doğal enerji olan güneş enerjisi önemli bir paya sahip.
Tarımsal faaliyetlere elverişsiz marjinal araziler üzerine kurulacak olan GES santralleri yatırımcıların ilgisini çekmekle birlikte yapılacak yatırımın alanında uzman EPC (mühendislik, tedarik ve inşaat) firmaları tarafından hayata geçirilmesi önem arz etmektedir.
Alanlarında uzman ekiplerimizle yatırım yapılacak arazinin ücretsiz keşfini gerçekleştirerek güneş enerji potansiyelini analiz ediyoruz. Keşiften elde ettiğimiz veriler ışığında GES santralinin araziye kurulumunu yapıp devreye alıyoruz.
Günümüz dünyasında elektrik enerjisine duyulan ihtiyaç giderek artmakta bunun sonucunda elektrik piyasalarındaki artış özellikle endüstriyel tesislerin enerji masraf kalemini arttırmaktadır.
Bunun sonucu olarak GES santralleri gittikçe yaygınlaşan ve devlet desteği sağlanan alternatif bir enerji kaynağı haline gelmiştir. Bina ve endüstriyel tesislerin çatılarına kurulacak olan GES santrali sayesinde tesis içinde kullanılan enerji karşılanabilir. Üretim fazlası enerjinin devlet garantisi ile satışı yapılabilir.
Kurulacak olan GES santralinde üretilen enerji yatırımcı tarafından kullanıldığı için kısa sürede amortisman bedelini karşılayacaktır. Bunun yanı sıra yatırımcı vergi indirimi, sigorta prim desteği, KDV muafiyeti gibi teşviklerden yararlanabilir.
Alanlarında uzman ekiplerimiz tarafından keşif, fizibilite, projelendirme, kurulum ve kabul aşamalarını tamamlayarak santrallerinizi devreye alıyoruz.
Bu süreçte, %55’e varan oranlarda TKDK-IPARD ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı hibe destek programlarından yararlanmanızı sağlayarak yatırım maliyetini düşürmenizi sağlıyoruz.
Var olan GES santrallerinizde, yanlış fizibilitelendirme, Projelendirme, ekipman kullanımı ve kurulumu nedeniyle oluşan üretim yetersizliği gibi sorunlarınızı değerlendirerek santralinizin kapasite artırım taleplerini profesyonel ekiplerimizle projelendirip hayata geçiriyoruz.
Enerji maliyetinizi düşürmek için verdiğimiz hizmette yatırımınızın finansmanı konusunda da sizlere danışmanlık yapıyoruz. Yatırımınızın amortisman süresini hesaplayarak işletmenizin nakit akışını bozmayacak şekilde size özel finansman önerileri sunuyoruz.
Tarımsal sulamada en önemli maliyet kalemlerinden biri, sulama için harcanan enerjidir. Sizlere, tek seferlik yapacağınız bir yatırım ile şebekeden bağımsız, enerji ihtiyacını karşılayacak çözümler sunmaktayız. Bu sayede yatırımcı yapacağı yatırım ile kendi enerji ihtiyacını karşılayarak sorunsuz bir sulama sistemine sahip olacak ve masraf kaleminden bu çıktıyı silecektir. Bu sayede yatırımcı yapacağı yatırım ile kendi enerji ihtiyacını karşılayarak sorunsuz bir sulama sistemine sahip olacak ve masraf kaleminden bu çıktıyı silecektir.
İşletmelerin büyüyüp gelişmesi için en önemli gereksinimlerin başında işletme sermayesi gelmektedir. Ülkemizde bu manada KOBİ’lerimizi destekleyen birçok kuruluş bulunmaktadır.
Bunların başında;
İvosis Enerji Danışmanlık olarak işletmenize uygun hibe, destek ve teşvik projeleri çağrısında yanındayız. Projenin ilk safhasından son adımına kadar tüm süreci birlikte yönetiyoruz.
Fizibilite Raporları ve Stratejik Plan Hazırlama
Kamu kurumlarımız, işletmelerimizin STK’larımızın belirli periyotlarla hazırlamak zorunda oldukları Stratejik Planlama ve her türlü yatırım öncesi gerekli olan Fizibilite Raporlarının hazırlanması konusunda ofisimiz sizlere hizmet sunmaktadır. Bu konuda paydaşlarınızla fikir-alışverişinde bulunarak sizler için en gerçekçi ve ulaşılabilir planı hazırlamak en önemli görevimizdir.